Nu när vi bor i Kjula har vi ett päronträd som vi kan plocka frukten från. Jag gjorde en kaka som blev smarrig nog att dela med mig receptet på. Varsågoda! :)
Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 gram smör
2 dl mjölk
3-4 päron
Socker
Ingefära
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret där i. Tillsätt mjölk. Arbeta ihop snabbt. Ställ i kylen.
Skölj, skiva och ta bort kärnhus på päron.
Tryck ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Ca 30 cm i diameter. Lägg på päronskivor. Strö över 2-3 msk socker och 1 tsk malen ingefära.
Grädda i 200-225 grader celcius i ca 20 minuter.
Ät den och njut! Det passar alldeles utmärkt att värma på den och servera med en kula vaniljglass.
Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 gram smör
2 dl mjölk
3-4 päron
Socker
Ingefära
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret där i. Tillsätt mjölk. Arbeta ihop snabbt. Ställ i kylen.
Skölj, skiva och ta bort kärnhus på päron.
Tryck ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Ca 30 cm i diameter. Lägg på päronskivor. Strö över 2-3 msk socker och 1 tsk malen ingefära.
Grädda i 200-225 grader celcius i ca 20 minuter.
Ät den och njut! Det passar alldeles utmärkt att värma på den och servera med en kula vaniljglass.
Ser riktigt gott ut =) Kram Jes
SvaraRaderaVad roligt att höra!
SvaraRadera