06 oktober 2012

Kjulakaka - kaka med päron

Nu när vi bor i Kjula har vi ett päronträd som vi kan plocka frukten från. Jag gjorde en kaka som blev smarrig nog att dela med mig receptet på. Varsågoda! :)

Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 gram smör
2 dl mjölk

3-4 päron
Socker
Ingefära

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret där i. Tillsätt mjölk. Arbeta ihop snabbt. Ställ i kylen.
Skölj, skiva och ta bort kärnhus på päron.
Tryck ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Ca 30 cm i diameter. Lägg på päronskivor. Strö över 2-3 msk socker och 1 tsk malen ingefära.

Grädda i 200-225 grader celcius i ca 20 minuter.

Ät den och njut! Det passar alldeles utmärkt att värma på den och servera med en kula vaniljglass.

2 kommentarer: