24 juni 2013

Gå och cykla - ett sätt att uppleva

I början av den här bloggen, 19 juli närmare bestämt, skrev jag om att lära känna orten där man bor genom att gå alla gator och gång- och cykelbanor. Vi har lagt till cykeln men annars är det samma idé som då. Alla gator med namn, andra vägar och cykel- och gångbanor. Dessutom blir det några stigar varav en del finns på karta och andra inte.

Nu har vi faktiskt sett en hel del och upptäckt mycket. Till exempel att en av gatorna inne i samhället har nästan bara tegelvillor! Förutom att det finns mycket att titta på så blir det ett sätt att få lite motion. På midsommaraftons förmiddag var vi ute på en 8-9 kilometer lång cykeltur.

Kartbilderna är från eniro.se och vi har faktiskt upptäckt att några bitar som ser ut som vägar inte är så himla lämpliga för bilar och att en stig/gammal vägstump inte alls är med på eniros karta. Så detta är helt klart en upplevelsegrej att göra till fots eller till cykel. Det vi gått eller cyklat är markerat med rött.

Norr om stora vägen

Söder om stora vägen

Så ser det alltså ut just nu. Än så länge har vi inte börjat markera de vägar vi varit på som ligger söder om motorvägen och inte längre åt väster eller öster heller för den delen.

Ska du göra så där du bor? Det är ju bara du som bestämmer hur stort område du ska ta och upptäcka. Det är bara du som bestämmer om det är till fots, på cykel, skateboard, inlines eller flyjumpers. Berätta gärna om du gör något liknande.

Så här skrev jag 19 juli - Gå alla gator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar