16 september 2013

Gatuloppisen i Kjula "En succé!"

I facebook-gruppen Kjula samhälle skrev Maria att det skulle bli gatuloppis i Kjula den 7 september och det blev ett stort intresse från flera i Kjula. Den 7 september var en strålande varm dag precis som alla andra dagar tidigare och när vi kom till Tingstugatan var det en del folk som spanade. Jag bytte några ord med en bloggbesökare och träffade på en bekant från min högstadietid.



Efter loppisen ställde jag några frågor till Maria Netz och Lotta Lundqvist.


Hur kom ni på idén att ha gatuloppis?

Det började nog egentligen så att vi bara pratade om att man samlar på sig så mycket med åren. Och att man borde bli bättre på att göra sig av med saker, men att det är så jobbigt att packa allt och ta sig iväg till någon loppis och sen packa ihop och frakta hem allt man inte får sålt. Och så föddes iden till garageloppis, och eftersom vi bor en bit utanför stan så är det ju troligtvis mer attraktivt om det är fler säljare än bara ett garage. Så vi (vi var några st som hade pratat om detta) la lappar i alla brevlådor och kollade intresset och det var verkligen positivt. Eftersom att det är en lång gata så blir det gärna så att man bara träffar och pratar med de som bor närmast, och kanske med de föräldrar till barn i samma ålder som ens egna, så något sånt här gör ju verkligen så att man samlas gemensamt runt något och pratar med alla.


Vill du tipsa om något till andra som vill hitta på något liknande?

Det är ju lite viktigt med kunder också, och vi både satte upp lappar i matvaruaffärer och på diverse anslagstavlor och annonserade i dagstidningen. De riktiga loppisrävarna kom redan en timme innan utsatt tid, och det får man nog räkna med att det kommer spekulanter tidigt.


Har du något minnesvärt från loppisen att berätta?

Som avslutning på dagen så hade vi en gatufest för alla på gatan. Vi gjorde så att var och en fick ta med bord och stolar, mat och dryck (vi körde kräftskiva, men det är såklart valfritt), och så dukade vi upp på gatan. Både för att fira succén med loppisen och för att umgås med varann. Vi hade en supertrevlig kväll! En av grannarna hämtade både gitarr och ukulele när natten blev sen och resten av oss sjöng så det ekade på gatan En av de som bott i sitt hus sen det byggdes -63 sa att dom har pratat om något liknande sen området var nytt! Men nu är det bestämt att detta kommer att bli ett årligt återkommande event på Tingstuvägen, så vi kör med förnyad kraft och nya ideer nästa år igen. Vem vet vad vi hittar på mer?

Tack för era svar Maria och Lotta!

Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar