02 augusti 2013

Blåbärsmarmelad

I gårdagens inlägg nämnde jag blåbär. Vi fick ihop drygt två liter och av 1,5 liter gjorde vi blåbärsmarmelad. Jag ville ha något fastare än blåbärssylt som blir så himla rinnigt.

Du behöver:
1,5 liter blåbär
saft av 1 citron
7 dl socker
1 krm natriumbensoat

Gör så här:
Rensa och skölj bären. Lägg dem i en gryta. Tillsätt citronsaften och gärna även kärnorna inknutna i lite gasväv. Sjud massan i 5 minuter. Tillsätt sockret och sjud ytterligare i 25 minuter, tills marmeladen börjar tjockna. Ta grytan från värmen och skumma. Tillsätt konserveringsmedlet som du rört ut i hett vatten. Häll upp marmeladen i rena burkar och förslut genast.

Receptet kommer från Svenska bärboken av Inger Ingmansson och Pelle Holmberg.

*
Resten av blåbären frös vi in.

Har du plockat blåbär i år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar